BÖCKER / CD

BÖCKER / CD


Mea Verba AB är förlag för Gudrid Hansens böcker. Nedan ser du de böcker och CD som finns att beställa. OBS! Rabatt vid köp av flera böcker! Kontakta mig! (klicka på länken)


Boken ”Genom Glaset” är den första rena lyrikbok Gudrid Hansen givit ut på många år. Den rymmer såväl innerliga tankar kring livets irrfärder, som sprudlande poesi där glädjen och skrattet bjuder på vardaglig energi. 


För några år sedan var jag på turné i Norrland och några i ensemblen ombads att uppträda på ett hospis innan föreställningen. Detta var nytt för mig och jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Läsa dikter? Sjunga? Och i så fall vad? Det ska vara roligt, sa min kollega. Situationen för de här personerna är tung nog ändå, så vår uppgift är att för någon timme sprida glädje.


Jag tar med mig Gudrids diktbok ”Nära Livet” och läser ur denna, tänkte jag. Sagt och gjort och jag lovar det gjorde stor succé! Och det var då jag förstod att just Gudrids texter är precis ”alldeles vanliga”, men ändå inte. De säger som det är och man kan känna igen sig i dem, men ändå är det poesi. Vacker poesi. Vi kommer ju från samma trakt och trots att jag flyttat hemifrån för många år sedan, känns det väldigt mycket ”hemma” för mig och jag blir så varm i hjärtat när jag läser Gudrids texter. Hon skriver precis som det är. Jag kan känna tryggheten och värmen av att bo i ett litet samhälle och samtidigt hur lätt det är att hamna utanför om man råkar göra något som inte behagar. Fast egentligen har det ju ingen betydelse var man bor, det är ju känslan som är det viktiga. Och den är något som Gudrid alltid fångar!


Och så är det det här med kärleken. Så underbar men ändå så svår! Vi kan nog alla känna igen oss i ångesten över att vilja men ändå inte. Ska jag våga ta steget eller inte? Törs jag? Duger jag? Tänk om han går? Tänk om jag går!


Jag läser Gudrids texter med stor glädje. Jag låter boken ligga på mitt nattygsbord så att jag då och då, kanske just innan jag släcker lampan, kan läsa några rader och konstatera att precis så är det! För vem vill inte somna med ord som ”tackdroppsmelodier”, ”knoppgalopp” och ”stupränneporl” i tankarna…


Mycket nöje!

Inger Nilsson, skådespelareBoken "Låt oss följs åt" blev mycket populär bland läsarna. Fortfarande finns den att köpa. Försäljningsställen nedan.Vi bär på en ryggsäck med förutfattade meningar. Enfalden och inskränktheten är aldrig långt borta. Därför behövs Gudrid Hansens texter. De får oss att reflektera. Den som inte berörs på djupet av den naket gripande texten ”Yta” har ett hjärta av sten. Den som inte värms inombords av det kärleksfulla porträttet av fadern i ”En far, länge sedan” äger ett stympat känsloliv. ”Man får vara fattig, men inte obildad”, säger fadern, en av många formuleringar i boken som biter sig kvar.

Jag imponeras av Gudrids språk, i synnerhet det raka, okonstlade språk som bär fram texterna i bokens första del.  Så klart och enkelt. Vardagsnära utan att bli trivialt.  Texterna på dialekt är mästerliga. Vem mer än Gudrid kommer på tanken att översätta Don McLeans ”And I love you so” till öschötska?

Jo, Gudrid får oss att reflektera. Och att skratta. Signe med Cykeln är tillbaka, lika dråpligt burlesk och sanningssägande som tidigare. Men så är hon också både sprallig jäntunge och klok gumma. En sån där som man aldrig får nog av.

Till sist: Dikten ”Servitrisens klagan” står där och bara väntar på att tonsättas.

Torbjörn Gustafsson"FÖRSÄLJNINGSSTÄLLEN:

- Kisa Bibliotek

- Vimmerby Bokhandel

- Akademibokhandeln, Linköping

och via vår hemsida www.meaverba.se (ev frakt tillkommer)

BÖCKER

CD-SKIVOR

Noter och text till ''Rörs jag av kärleken''.

Skickas per post eller som PDF-fil.

Pris 150:-. Kostnad för porto tillkommer.

Toadikten "P-Nisse" - Den självklara texten till allas våra toaletter!


Pris: 65 kr inkl porto.